En les últimes setmanes m’he plantejat la possibilitat d’organitzar una petita aventura en grup a Islàndia. Aquest proper 2013 és un any d’alta intensitat pel que fa tempestes solars i, per tant, una molt bona oportunitat de veure aurores boreals, juntament amb els atractius més interessants del sud-oest del país.

Les aurores boreals són fenómens que s’observen amb certa facilitat a Islàndia. Per gaudir-ne plenament cal un  període solar actiu com el d’aquest any, un cel descobert i, a poder ser, lluna nova o en fase minvant. La contaminació lumínica a Islàndia és pràcticament inexistent. De fet, es dóna el cas de poder observar aurores boreals “ballar” per sobre la mateixa Reykjavík. És qüestió de moure’s on les condicions són més idonies per tal de que en 4 o 5 nits es puguin veure almenys un cop.

Durant el dia la idea seria visitar alguns indrets de gran interés que són propers a la capital. Els objectius serien fer el cercle daurat que inclou Geysir, cascada Gullfoss, i parc Thingvellir; la península Reykjanes amb un possible bany depuratiu al Blue Lagoon; i perdre’ns per la misteriosa península Snaefellsnes. Altres atractius serien possibles, si el temps i la climatologia ho permetessin.

Contrariament al que es pot pensar pel fet de ser un país situat tant al nord, a l’hivern Islàndia no és un infern on la gent no pot fer vida fora de casa. Les temperatures són fredes, si, però no pas més del que ho són en algunes capitals continentals. Les temperatures poden rondar entre els -5 i els 5 graus, donat que corrents càlides provinents de centre amèrica “suavitzen” el panorama, però el sol no té prou força per fer pujar el termómetre. Ni força ni temps, ja que  a l’hivern el sol té poc recorregut. Per contra, les sortides i postes de sol són llarguíssimes.

Aquesta petita escapada és una bona oportunitat de gaudir de la fotografia però no en exclusiva, així que tothom hi és benvingut. A més, per adaptar l’aventura a la realitat económica del moment el viatge està pensat en clau “low cost” però sense renunciar  a una certa comoditat necessària, allotjament en hostel, vols barats, i lloguer de cotxes assequible amb empresa local. En principi lo ideal seria anar-hi entre Febrer i Març, 4-6 dies com comentava abans.

Si en voleu saber més detalls podeu contactar amb mi al correu iriu.foto@gmail.com

I si per dates no us és possible però us agrada la idea de conèixer aquest magnífic país, de cara a l’estiu també estic pensant en un “workshop”/vitge fotogràfic de més dies. Us mantindré informats.

Salut!

Anuncis