Aquests últims dies estan siguent ocupats per pensaments allunyats de la fotografia en sí però que apunten directament al desenvolupament de la mateixa. Dies en que em plantejo qüestions com la renovació del meu equip, la direcció que pren la fotografia en general. Tot plegat em fa rondar el cap a altes velocitats, i aixó és dolent a curt termini perque no produeixo imatges, però pot ser bo a mig i llarg termini.

Ja fa temps que considero que tot i tenir un bon equip fotogràfic amb el que he fet grans fotografies i treballs, potser ha arribat el moment de fer un cop de cap i reestructurar-lo. No és cap mentida que tinc dues cameres que podrien semblar obsoletes pels temps que corren en la fotografia digital i la seva carrera per aconseguir sensors cada vegada més carregats de megapíxels. Una càmera de 2005 i 12mpx, i de 2007 i 10mpx són les meves eines. Avui dia els equips que les han rellevat al mateix escaló ja duen 21 i 18 mpx respectivament, video HD i diverses opcions més, que de pas diré que em resulten del tot innecessàries.

En aquest sentit també m’agradaria desfogar-me opinant sobre algunes direccions que està prenguent la fotografia digital, les quals respecto però no comparteixo en absolut. No m’agrada que les marques punteres en aquest món de les reflex digitals incorporin gravació de video HD als seus cossos destinats al públic semi-professional o professional, i s’oblidin de millorar tot el referent a la fotografia: Sistemes AF precisos, cossos estancs, més d’un slot per targetes, rendiment a Iso’s altes.. . Apunto directament a Canon i Nikon, tot i que els primers són els qui més han descuidat totes les millores que els amants de la fotografia buscariem en les seves màquines. Com és possible que una càmera com la 5D MKII, que nova val al voltant de 1900 euros, dugui un sistema AF igual de lent, imprecís i mal fabricat que tenia el model anterior? És una broma de mal gust. Tampoc està sellada contra els agents atmosfèrics, ni té dos slots per a targetes de memória per als usuaris avançats. I com justificaràn els problemes amb la medició de la novíssima 5D MKIII? resulta que en fotografies nocturnes, l’il·luminació de la pantalla LCD interfereix en la medició de l’exposimetre afectant-lo decisivament a l’hora de medir la llum necessària per a pendre la fotografia. Senyors, la càmera val 3.200 euros.

Si no fos per la dificultat de tornar al format analógic, crec que ja hauria abandonat el món digital. Crec que si hagués nascut en el món dels negatius i les diapositives, el meu treball podria ser més valorat. De fet, penso que sóc un mal fotògraf digital…doncs no m’agraden les fotografies sobreeditades, cada vegada retallo en postprocès digital, creo totes les tècniques en el moment de la fotografia i, a sobre, no domino gens el Photoshop. Encara uso l’antic Photoshop CS (2003) que una amiga em va passar ja fa uns anys, per exemple.

Així el panorama, només em queda tenir la sort de despendre’m dels dos cossos i esperar una gran oportunitat per adquirir una 1Ds MKIII de garanties amb la que unir les virtuds d’un sensor Full Frame com el que du la meva 5D, en un cos estanc i robust com el de la meva 1D, a més de tenir 21mpx. O, encara més difícil, “regalar” tot l’equip Canon i marxar cap a Nikon, on sembla que últimament treballen amb més ganes i encert. Qui sap, potser algun dia em tocarà la loteria i us podré explicar que per fi tinc el meu equip Hasselblad o Mamiya.

Anuncis